clock

Maandag t/m vrijdag

van 09:00 - 17:00 uur

arrow

Aanmelden hulp

Contactformulier

Over Ons

Ondersteuning wanneer opgroeien niet vanzelf gaat

inter tempus

Inter-Tempus biedt woonbegeleiding. Wij ondersteunen jongeren en hun ouders wanneer opgroeien niet vanzelf gaat. Samen zoeken wij naar oplossingen op maat en kijken we wat mogelijk is. Hierbij zetten wij de kracht en talenten van jongeren zelf en de mensen om hen heen in.

Onze uitgangspunten
” De behandeling van onze kinderen heeft goed aangeslagen. We hebben het nu weer ouderwets gezellig met elkaar! “
Marion, moeder van Tommy en Chantal, 6 en 8 jaar oud.
tempus

Visie

Inter-tempus wil voorloper en voorbeeld zijn in ontwikkeling en uitvoering van (preventie) projecten die kunnen bijdragen aan het herstel van de individuen binnen deze groepen. Hierbij is er speciale aandacht voor jongeren.

Missie

De missie van Inter-tempus is het ontsluiten van het potentieel van jongeren, met als doel een volledige participatie binnen het maatschappelijk verkeer.

Kernwaarden

 
 • Onontdekte mogelijkheden.
  Binnen Inter-tempus geloven we dat iedereen onontdekte mogelijkheden bezit. We streven ernaar om momenten te creëren waarin iedereen kan leren te geloven in zichzelf en diens eigen kunnen en deze momenten verstalen in lessen voor het dagelijks leven.
 • Oplossingsgericht werken.
  We geloven dat oplossingsgericht werken de jongere perspectief biedt, zijn of haar optimisme versterkt en leidt tot zelfredzaamheid. We willen bij jongeren betrokkenheid en samenwerking stimuleren om zo tot oplossingen te komen.
 • Persoonlijke balans.
  Een geloof dat het vinden van een persoonlijk balans tussen risico, beloning en verantwoordelijkheid bijdraagt aan het kunnen toepassen van zelfregulatie door de jongere in het dagelijks leven.
 

Uitgangspunten

 
 • Het bereiken van een zo hoog mogelijke mate van autonomie/maatschappelijk herstel.
 • Het stimuleren van gezond en vitaal leven door preventie- en lifestyle-programma’s.
 • Een tijdige signalering van problemen om vroegtijdig te kunnen ingrijpen door gerichte begeleiding, behandeling en interventies op alle leefgebieden.

TRIPLE C: HERSTEL VAN ‘’HET GEWONE LEVEN’’

De basismethodiek die Inter-tempus hanteert is Triple C. Na het opbouwen van een relatie met de jongere brengen we in kaart wat jij zou willen en wilt kunnen. Jij bent in regie en wij volgen jou. Het herstel van het gewone leven staat bij ons centraal. ‘Terug naar normaal’ is een term die wij en onze jeugdigen allen herkennen.

Triple-C in een notendop:

Triple-C is een visie en een methodiek voor de begeleiding en behandeling van mensen met een (verstandelijke) beperking, die daarnaast gedragsproblemen of psychische problemen hebben. De drie C’s van Triple-C staan voor Cliënt, Coach en Competentie. Coaches (begeleiders) ondersteunen cliënten door op basis van een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie samen competenties op te bouwen.

Cliënten ervaren het gewone leven, doordat we:

 • uitgaan van hun menselijke behoeften;
 • een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie met hen aangaan (relatieopbouw);
 • samen werken aan betekenisvolle daginvulling (competentieopbouw);
 • anders kijken naar probleemgedrag en de onderliggende oorzaken aanpakken.

Drie pijlers, drie doelen

 De belangrijkste pijlers van Triple-C zijn: het bieden van een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie en het bieden van een betekenisvolle daginvulling, waarbij we anders kijken naar probleemgedrag. Samen met de begeleider die hen onvoorwaardelijk ondersteunt, hebben cliënten een compleet en betekenisvol dagprogramma, waarin ze succeservaringen opdoen die een behandelend effect hebben: hun vertrouwen groeit, de stress neemt af en problematisch gedrag verdwijnt naar de achtergrond.

Relatieopbouw: onvoorwaardelijke ondersteuning Door sensitief en responsief aan te sluiten bij de behoeften van de Jongeren bouwen wij een relatie met hen op.

Marion, moeder van Tommy en Chantal, 6 en 8 jaar oud.

Competentieopbouw: Betekenisvolle daginvulling

Cliënten ervaren het gewone leven aan de hand van een volledig dagprogramma dat bestaat uit betekenisvolle activiteiten op de competentiegebieden: Zelfzorg, Wonen, Werk/Scholing en Vrije tijd.

Anders kijken naar probleemgedrag:

Problematisch gedrag zien we als het topje van de spreekwoordelijk ijsberg. Achter gedrag zitten behoeftes. Deze behoeftes brengen we in kaart, door te luisteren en te lezen. Wij klimmen en dalen af. Samen met jou.

 Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mi-hyun Dodde (directeur) via e- mailadres m.dodde@inter-tempus.nl

Scroll naar boven